Handelsvillkor

Beställning

Alla priser visas i SEK och är inklusive moms och frakt.

Betalning

Du har följande möjligheter för betalning:

1. Betalningskort (debit- och kreditkort): Vi mottager följande kort: VISA/Dankort, Visa-electron, Mastercard och VISA.

2. Faktura (7 dagars betalningsfrist)

Säkerhet

Betalas det med betalningskort är du alltid säkrad mot missbruk. Du har ingen självrisk om ditt kort missbrukas i en internet-butik, som använder SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem. Därmed är du bättre säkrad än i den fysiska världen där du har en självrisk på x antal kronor om ditt kort missbrukas med hjälp av pin-koden. Data du skickar i förbindelse med köp betalt med betalningskort, är krypterade (SSL) och det är således bara PBS som kan läsa dem. Varken Elefantprint.se eller andra har möjlighet för att läsa upplysningarna.

Vid standardvaror, som väggdekorationer dras beloppet när varorna skickas från Elefantprint.se

Vid kundanpassade produkter dras beloppet när produktionen eller designen påbörjas.

Skicka aldrig pengar till Elefantprint.se per brev. Vi kan inte ta på oss ansvaret för ev. borttappade kontanter, checkar, frimärken eller annat som skickats till Elefantprint.se per brev.


Behandling av personuppgifter

När du handlar hos oss registrerar vi dina personuppgifter i vårt system.

Vi tar naturligtvis väl hand om dina uppgifter och behandlar dem i enlighet med lagen om skydd av personuppgifter/Dataskyddsförordningen. Om du vill veta mer om vår behandling av dina personuppgifter har vi beskrivit vår integritetspolicy här på denna webbplats.

Leverans

Den normala leveranstiden är ca. 6 arbetsdagar.

Förseningar

Inträffar förseningar är beställaren bara berättigad att bryta avtalet om man vid ordertillfället har preciserat betydelsen av att leveransen ska ske på en exakt tidpunkt och att man har fått ett godkännande om det från Elefantprint.

Ångerrätt

För standardprodukter såsom «Gatuskyltar» och «Klickramar» gäller den danska konsumentavtalslagen §18, som ger dig 14 dagars full returrätt med rätt att byta varan eller få återbetalt hela köpesumman inkl. fraktkostnader från oss till dig. Som kund är du emellertid ansvarig för fraktkostnaderna ifall du returnerar varan till oss. 

Observera att returadressen är i Danmark och att fraktkostnaderna därför kan vara relativt höga vid returförsändelse, och även högre än priset du betalade för att få din beställning. Det beror på att den faktiska fraktkostnaden ofta är högre än priset du betalar när du beställer.

För kundanpassade produkter, såsom «Banners», «Affischer», «Roll-up banners» och «Stickers», har du lagligen endast ångerrätt tills produktionen påbörjas, jfr den danska konsumentavtalslagen § 18, St. 4.

Ångerrätten kan inte användas om det uteslutande görs för att skada Elefantprint.se.

Retur

Returvaror ska ha en kopia av originalfakturan bifogat samt upplysningar om du vill byta varan eller om du vill ha pengarna retur. Om du vill ha pengarna retur ska vi även använda registrerings- og kontonummer (INTE kortnummer) på det kontot, som pengarna ska överföras till.

Returvaror hanteras i den ordning vi mottager dem. Har du inte hört från oss inom 5 arbetsdagar efter inskickandet av returvaran, ber vi dig om att kontakta oss.

Vid retur av varor betalar du själv för försändningen.

Returvaror ska packas in ordentligt. Skadade returvaror som mottages av Elefantprint, bytes eller refunderas inte, om skadan har skett på grund av felaktig eller bristfällig inpackning vid retur.

OBS: Returvaror skickade per efterkrav mottages inte.

Reklamation

I enlighet med köplagen ges det reklamationsrätt i 24 månader på alla varor. Reklamationsrätten betyder att du som kund kan klaga över fel och brister med produkten som har uppstått i upp till 24 månader efter köpet. Det är dock en förutsättning att dessa brister inte har uppstått som en följd av felaktigt användande av produkten eller av annat skadevållande beteende som har medfört bristen. Du ska reklamera inom rimlig tid efter att du har konstaterat felet.

Du kan som konsument kräva omleverans av varan om reklamationen är berättigad och om leveransen inte medför orimliga kostnader för Elefantprint, eller på annat sätt är omöjlig.

Inlämnande av eget motiv

Om du vill få ett eget inlämnat motiv producerat är det ditt eget ansvar att ha det nödvändiga tillståndet till reproduktion av det levererade materialet. Elefantprint.se har inget ansvar för bristande hemul till reproduktion, mångfaldigande eller utgivelser av skrift, teckningar, mönster, illustrationer, texter, varumärken, andra affärskännetecken och övrig varu-utrustning härunder formgivning eller annat som kan vara underkastade tredje partens rättigheter. Pådrar Elefantprint sig ansvar inför tredje part i anledning av din bristande hemul till att utnyttja tredje partens rättigheter, håller du Elefantprint skadeslös för ett sådant ansvar.

Elefantprint.se förbehåller sig rätten till att inte tillverka dina motiv om Elefantprint.se är i tvivel om det strider mot lagstiftning eller kan verka stötande för någon.

Elefantprint.se förbehåller sig rätten att inte tillverka dina egna motiv om de av Elefantprint.se värderas till att vara i för dålig kvalitet.

Inlämnat material kommer inte bli sett av andra än medarbetare hos Elefantprint.se och ev. underleverantör till Elefantprint.se, utan ditt samtycke.

Upphovsrätt

Innehållet på denna hemsida är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Elefantprint ApS eller företagets anlitade fotografer, designer och konstnärer.

Hela eller delar av bilder på hemsidan får inte användas utan att Elefantprint.se har givit sitt godkännande.

Bilder levererade av Elefantprint.se får inte reproduceras och får inte användas i reklamsammanhang utan Elefantprint.ses godkännande.

Upplysningar om Elefantprint.se

Illux A/S
Sverigesvej 11
DK-8660 Skanderborg
Danmark

Tln.: 040 - 668 81 87
E-mail: post@elefantprint.se
Org-nr.: 29 40 46 31

Bank: Vestjysk Bank
IBAN: DK4976040000011645
SWIFT/BIC: VEHODK22

Bankgiro 5868-4507

När du gör en beställning accepterar du de generella handelsvillkoren som är gällande för Elefantprint ApS.