Fasadbokstavstorlek: Från 8–150 cm höga. Om du behöver större bokstäver sitter vi redo för att hitta en lösning via mejl och telefon


Material: Du kan välja mellan Aluminium, Akryl, PVC och aluminium sandwich. Bokstäverna finns i olika tjocklekar och färger. 


Färger: Färgen bestäms av valt material.

Plattans tjocklek: Från 1 till 19mm. Om du behöver tjockare fasadbokstäver kan du ringa eller skriva till oss för att höra mer om dina möjligheter.

Lagerstatus: I lager - Vi producerar själv

Produktionstid: 5 arbetsdagar

Expressleverans: Vi skickar senast 24 timmar efter beställning (väljs när du kommer till kassan)

Vilket material ska jag välja?

Nedan ser du de material du kan välja mellan för dina fasadbokstäver. Alla material kan användas både utomhus och inomhus, så du bör välja det material du tycker ser bäst ut och som passar för din fasadtext.

3 mm vit pvc3 mm vit pvc
3 mm vit pvc5 mm vit pvc
10 mm vit pvc10 mm vit pvc
19 mm vit pvc19 mm vit pvc
3 mm alu/plast plade3 mm vit alu sandwich
3 mm glansig svart alu sandwich
3 mm matt svart alu sandwich
2 mm klar akryl2 mm klar akryl
4 mm klar akryl4 mm klar akryl
10 mm klar akryl10 mm klar akryl

Vilket monteringslösning ska jag välja?

Nedan ser du bilder och förklaring på alla monteringslösningar för din fasadlogga utan tryck. Alla lösningar kan användas både utomhus och inomhus. Om du själv vill skruva eller limma fasadloggan på plats med egna fästen, bör du inte välja monteringslösning.

Snäppfix SnäppfixLösningen består av ett plastelement med hål i som skruvas upp på väggen samt ett kulformat plastelement som är förmonterat på bokstäverna, som kan klickas in i plastelementet på väggen.

Fasadloggan svävar 16mm utifrån väggen vid en liten skylt och 25mm vid en stor skylt.

Gängad stång Gängad stångSätt på 2–4 gängstänger på bokstävernas baksida. Vid montering borrar man hål i väggen som matchar stängerna. När man har satt in bokstäverna i väggen, fyller man hålen med silikon. Denna lösning är den svåraste, men den mest solida och den fungerar på de flesta ytor

Fasad logotypen svävar 11-60mm utifrån väggen.

3M dual lock 3M dual lockKan jämföras med ett mycket kraftigt kardborrband. Man skruvar i 2–4 kardborrband-cirklar pr. bokstav på ytan, så att de passar med kardborrband-delarna på bokstäverna. Fördelen med denna lösningen är att de två ändarna inte behöver matcha varandra 100%.

Med denna lösning svävar fasad logotypen 7mm utifrån väggen.

3M VHB-tejp 3M VHB-tejpEn mycket kraftig tejp sätts på bokstäverna, som sedan limmas på önskad placering. Denna lösningen är det lättaste sättet att montera figurskuren text på, men det krävs att ytan är ren, plan och jämn.

Med denna lösning svävar fasad logotypen 1mm utifrån väggen.

Monteringsmall?

Monteringsmallen ett stort papper med hål som passar för den beställda skylten.

Mallen tejpas upp på väggen och används först för att borra hålen och sedan för att sätt upp de figurskurna elementen så att de hänger rakt och med korrekt avstånd till varandra.

Vi rekommenderar en monteringsmall för din skylt när:

  • När du har valt "gängad stång" eller "dual lock".
  • När montering "snäppfix" ska sättas upp på hårda ytor
  • När det finns mer än 4 element i texten/logotypen